Základní škola Sokolov, Švabinského 1702

Označování alergenů v jídelním lístku

Autor: Monika Šlechtová <>, Téma: Obecné informace, Vydáno dne: 05. 12. 2014

S PLATNOSTÍ (SMĚRNICE 1169/11 EU) OD 13.12.2014 MÁ KAŽDÝ PROVOZOVATEL VEŘEJNÉHO STRAVOVÁNÍ POVINNOST OZNAČOVAT ALERGENOVÉ SLOŽKY, U KTERÝCH JE VĚDECKY PROKÁZÁNO, ŽE VYVOLÁVAJÍ U SPOTŘEBITELŮ ALERGIE NEBO NESNÁŠENLIVOST PŘEDSTAVUJÍCÍ NEBEZPEČÍ PRO ZDRAVÍ-

V JÍDELNÍM LÍSTKU BUDOU ALERGENY POD ČÍSLY:

1) OBILOVINY (LEPEK)

2) KORÝŠI A VÝROBKY Z NICH

3) VEJCE A VÝROBKY Z NICH

4) RYBY A VÝROBKY Z NICH

5) PODZIMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY) A VÝROBKY

6) SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) A VÝROBKY Z NICH

7) MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ

8) SKOŘÁPKOVÉ PLODY A (VŠECHNY OŘECHY)

9) CELER A VÝROBKY Z NĚJ

10) HOŘČICE A VÝROBKY Z NÍ

11) SEZAMOVÁ SEMENA A VÝROBKY

12) OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČNANY

13) VLČÍ BOB (LUPINA) A VÝROBKY Z NĚJ

14) MĚKKÝŠI A VÝROBKY Z NICH